FAQ

 ›  FAQ  ›  Algemeen  › 

  1. Wat doet een makelaar?

Een makelaar is een professional die bemiddelt bij de koop, verkoop, huur of verhuur van onroerend goed, zoals huizen, appartementen, kantoren en commerciële gebouwen. De makelaar helpt bij het bepalen van de juiste prijs, marketingstrategieën en onderhandelingen tussen de koper en verkoper of huurder en verhuurder.

  1. Hoe vind ik een goede makelaar?

Er zijn verschillende manieren om een goede makelaar te vinden. Vraag aan vrienden en familie of zij iemand kunnen aanbevelen. Zoek online naar reviews en beoordelingen van makelaars in uw omgeving. Controleer ook of de makelaar is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO.

  1. Wat zijn de kosten van een makelaar?

De kosten van een makelaar kunnen variëren en zijn afhankelijk van de diensten die u afneemt. Voor een verkoopopdracht betaalt u bijvoorbeeld courtage aan de makelaar, meestal een percentage van de verkoopprijs. Bij een aankoopopdracht kan de makelaar een vast tarief of een percentage van de aankoopprijs rekenen. Vraag altijd om een duidelijke prijsopgave voorafgaand aan de opdracht.

  1. Moet ik een makelaar inschakelen bij de verkoop van mijn huis?

Het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van uw huis is niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn. Een makelaar heeft veel ervaring en kennis van de lokale huizenmarkt en kan u helpen bij het bepalen van de juiste verkoopprijs, het maken van professionele foto's en het plaatsen van advertenties.

  1. Hoe lang duurt het gemiddeld om een huis te verkopen?

De tijd die het kost om een huis te verkopen kan sterk variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de prijs en de locatie. Over het algemeen duurt het gemiddeld tussen de drie en zes maanden voordat een huis verkocht is. Een goede makelaar kan u helpen om het proces te versnellen.

  1. Moet ik een makelaar inschakelen bij de aankoop van een huis?

Het inschakelen van een makelaar bij de aankoop van een huis is niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn. Een makelaar heeft veel ervaring en kennis van de lokale huizenmarkt en kan u helpen bij het vinden van geschikte huizen, het bepalen van de juiste prijs en het voeren van onderhandelingen.

  1. Wat is het verschil tussen een verkoopmakelaar en aankoopmakelaar?

Een verkoopmakelaar is gespecialiseerd in het verkopen van huizen en werkt voornamelijk voor de verkopende partij. Een aankoopmakelaar is gespecialiseerd in het aankopen van huizen en werkt voornamelijk voor de kopende partij. Beide makelaars hebben echter veel kennis van de huizenmarkt.

Neem contact met ons opWaar kunnen we u mee van dienst zijn?

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
van

Goedenavond 👋

Benieuwd naar de waarde van jouw huis?

Je weet het in 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van jouw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wil je verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Jouw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check je mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?