FAQ

 ›  FAQ  ›  Algemeen  › 

Huis verkopen in 7 stappen

- alles wat je moet weten als je een woning wil verkopen - 

1. Makelaarskeuze

Zoek een makelaar met voldoende kennis van jouw buurt en de marktprijzen. Een NVM makelaar beschikt over transactieprijzen van recent verkochte vergelijkbare woningen. Vervolgens is het van belang dat er een klik is en je het idee hebt dat hij zijn best zal doen.

2. Vraagprijs bepalen

De vraagprijs is van doorslaggevend belang. Als je teveel of te weinig vraagt, kan je de verkeerde doelgroep over de vloer krijgen. Per type woning en locatie kan de strategie die wertkt verschillen. De lokale makelaar kan dit het beste inschatten.

3. Verkoopklaar maken

Zorg dat je huis er netjes uitziet. Werk (kit)randjes bij, ruim alles op, maak het ruimtelijk en zorg voor een optimale inrichting.

4. Bereik doelgroep - woningpromotie (presentatie / publiciteitsplan)

Hoe meer woningzoekenden je bereikt, hoe meer kans op kijkers/kopers. Funda is uiteraard een super medium en daarnaast kan het handig zijn om via een makelaar gerichte zoekers te benaderen.

5. Bezichtigingen

Plan bezichtigingen zoveel mogelijk achter elkaar. Zodra iemand gaat bieden, wil je niet wachten op bezichtigingen die pas dagen later gepland staan. Leid mensen rond zonder in de weg te lopen en benoem de pluspunten die misschien niet direct bij de kijker opvallen. Zorg ook dat je weet wat er aan vergelijkbare woningen te koop staat of recent verkocht is en wat de verschillen zijn, voor het geval dit ter sprake komt of bewust noemenswaardig is.

6. Onderhandeling en koopovereenkomst

Onderhandelen is een vak. Zorg dat je weet wat het huis waard is in vergelijking tot andere woningen, zodat je die argumenten kan gebruiken. Verder is het een kwestie van tactiek, waar je mee begint en op wil eindigen en hoe je daar het beste naar toe werkt. Probeer te achterhalen of je de enige bent of concurrentie hebt, om te bepalen hoe snel je stappen moet zetten. Zorg dat je naast het bod, ook de voorwaarden helder meeneemt in de onderhandeling en dat deze vervolgens ook correct in de koopovereenkomst worden verwerkt.

7. De overdracht

Voorafgaand aan de overdracht is het gebruikelijk een inspectie te houden. Je kan de woning nogmaals doorlopen om te zien of alles is zoals eerder gezien en gekocht en of alles werkt. Zoniet, kan je daar nog afspraken over maken voor de overdracht.

Neem contact met ons opWaar kunnen we u mee van dienst zijn?

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
van

Goedenavond 👋

Benieuwd naar de waarde van jouw huis?

Je weet het in 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van jouw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wil je verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Jouw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check je mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?