›  Wijken  ›  Schepenbuurt

Jouw makelaar in SchepenbuurtFijn wonen op de plek waar jij wilt

Contact opnemen

Schepenbuurt

De Schepenbuurt vormt een charmant rechthoekig blok, gelegen aan de rand van het bedrijventerrein Cartesiusweg. Deze knusse buurt wordt omarmd door het Amsterdam-Rijnkanaal in het westen, het terrein van de houthandel Ret in het noorden, de Cartesiusweg in het oosten en de spoorlijn Utrecht-Gouda in het zuiden, met aan de overzijde van het spoor het uitnodigende Thomas a Kempisplantsoen.

Met straatnamen die het thema van schepen omarmen, ademt de Schepenbuurt een bijzondere maritieme sfeer uit. Te midden van de buurt, in het oosten, vind je een klein openbaar groen, een parkje dat uitnodigt tot rust en ontspanning. In het hart van de wijk ligt een speelplaats waar de levendigheid van spelende kinderen de buurt verrijkt.

Een kenmerkende straat in deze buurt is de Fregatstraat. Hier staat de Schepenbuurt bekend om haar dorpse karakter, rustige straten en de kindvriendelijke omgeving. Dit alles terwijl de bruisende dynamiek van de stad binnen handbereik blijft. De recente ontwikkelingen, waaronder het nieuwbouwproject 'Cartesiusdriehoek' aan de overkant van de Cartesiusweg, voegen nog meer allure toe aan deze geliefde buurt. De Cartesiusweg wordt tevens omgevormd tot een stadsboulevard, met extra groenvoorzieningen en verminderd verkeer. Voor dagelijkse boodschappen bevinden de winkels aan de Amsterdamsestraatweg, Lombok of Oog in Al zich op fietsafstand. 

Met de auto zijn diverse uitvalswegen binnen tien minuten bereikbaar, waardoor de Ring Utrecht gemakkelijk toegankelijk is. De Schepenbuurt is niet slechts een plek om te wonen; het is een bestemming waar geschiedenis, groen, en stadsleven op een harmonieuze wijze samenkomen.

Wat tref je o.a. aan in de buurt:

  • Buurthuis de Boeg
  • Kinderopvang
  • Meerdere sportgelegenheden
  • Werkspoorkathedraal
  • Aanliggend aan station Zuilen

 

Ik wil meer weten over deze wijk


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
van

Goedenavond 👋

Benieuwd naar de waarde van jouw huis?

Je weet het in 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van jouw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wil je verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Jouw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check je mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?