›  Wijken  ›  Pijlsweerd

Jouw makelaar in PijlsweerdFijn wonen op de plek waar jij wilt

Contact opnemen

Pijlsweerd

De buurt Pijlsweerd wordt omarmd door de spoorlijn Utrecht Centraal - Station Utrecht Overvecht, de schilderachtige Vecht, de statige Weerdsingel Westzijde en de karakteristieke Daalsetunnel. Hier ontvouwt zich een wijk die zich kenmerkt door de harmonieuze mix van kleine, vooroorlogse corporatiewoningen en imposante oude herenhuizen, nauw verbonden met de historische context van Utrecht.

Pijlsweerd zelf herbergt een geschiedenis die teruggaat tot het voormalige klooster Bethlehem, ooit de grondlegger van dit gebied. Eeuwenlang was Pijlsweerd het domein van hoveniers en kwekers, wat nog steeds tot uiting komt in straatnamen als Hoveniersstraat en Warmoesstraat. In de twintigste eeuw onderging Pijlsweerd een transformatie naar stedelijke bebouwing, waarbij hoveniers plaatsmaakten voor een nieuw hoofdstuk in de buurt.

Het Noordse park, met zijn weelderige groen en een royale speeltuin, vormt een prachtige rustplek in deze levendige buurt. In de directe omgeving ontvouwt zich een bruisend landschap van hippe restaurantjes, gezellige terrasjes en boetiekjes, met de opkomende wijk Zijdebalen en de sfeervolle Vogelenbuurt als buren. Voor nog meer faciliteiten ben je met de fiets (of een korte wandeling!) binnen enkele minuten in het bruisende centrum van Utrecht.

Pijlsweerd heeft niet alleen een rijke historie en openbaar groen te bieden, maar ook een goed onderwijsaanbod. In de omgeving bevindt zich een hogeschool, evenals de Hotelschool. Openbaar vervoer is om de hoek te vinden, en met de auto bereik je eenvoudig de ring rondom Utrecht. Kortom, Pijlsweerd is niet alleen een plek om te wonen; het is een historisch, groen en levendig deel van de stad Utrecht.

Wat tref je o.a. aan in de buurt:

  • Hotelschool en Economie&Media MBO/HBO
  • Uitstekende openbaar vervoer verbindingen
  • Restaurant Krishna Vilas  
  • Noordsepark + Speeltuin
  • Sportschool Westerdijk

 

Ik wil meer weten over Pijlsweerd


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
van

Goedenavond 👋

Benieuwd naar de waarde van jouw huis?

Je weet het in 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van jouw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wil je verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Jouw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check je mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?