Heeft de huizenmarkt zijn top bereikt? Het sentiment is gedaald. Moet je nu juist een huis kopen of wachten? Wat is slim?

Heeft de huizenmarkt zijn top bereikt? Het sentiment is gedaald. Moet je nu juist een huis kopen of wachten? Wat is slim?

De betaalbaarheid van woningen in de Randstad, zoals regio Utrecht wordt als steeds lastiger beschouwd. Veel kopers kunnen niet meer de woning kopen die zij het liefst ambieren. Velen wijken uit naar iets andere wijken of zelfs plaatsen waar het met hun budget wel haalbaar is.

Ondanks deze ontwikkeling lopen de verkoopkansen nog niet terug. De schaarste houdt aan en ook al wijken er meer mensen uit, blijven er nog genoeg gegadigden over. Bovendien levert het uitwijken weer nieuwe kansen voor andere huizenverkopers.

Derhalve nog steeds een heel goed moment om je woning te verkopen.

Hoe zit het dan met kopen? Is het slim om nu een huis te kopen en zoja waarom juist nu?

a. de hypotheekrente is momenteel ontzettend laag, dus je kan je woning voordelig financieren met lage maandlasten voor een lange tijd.

b. de huurprijzen zijn enorm opgelopen en over het algemeen ben je aan huur veel meer kwijt dan aan hypotheeklasten en bouw je geen vermogen op.

c. door te verhuizen kan je je hypotheek boetevrij oversluiten, dus als je nu nog een hoge rente hebt, kan verhuizen extra slim zijn en lastenvoordeel opleveren.

d. starters kunnen profiteren van de schenkingsregeling tot 100.000,- belastingvrij, indien het wordt aangewend voor het kopen van een huis.

e. de huizenprijzen zijn nog steeds licht stijgende, dus wachten biedt geen voordeel.

Verder is het natuurlijk vooral van belang of er noodzaak is tot verhuizen, i.v.m. samenwonen, scheiden, verandering van werk of inkomen, gezinsuitbreiding etcetera.

Laat je adviseren door een makelaar wat in jouw specifieke situatie het gunstigst is.

Bron: PEEK&POMPE MAKELAARS | UTRECHT-MAARSSEN | Mei 2019

van

Goedemiddag 👋

Benieuwd naar de waarde van jouw huis?

Je weet het in 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van jouw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wil je verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

Jouw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check je mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?