FAQ

 ›  FAQ  ›  Algemeen  › Waar moet ik op letten bij het kiezen van een makelaar?

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een makelaar?

Een makelaar die dagelijks actief is in de buurt kan je het beste helpen. Hij of zij kent de lokale markt het best en zal een meest nauwkeurig en oprecht advies geven. Verder is het van belang of deze inzicht heeft in recente transacties van vergelijkbare woningen. Een NVM makelaar heeft veruit de grootste database met referenties. De kwaliteit van de makelaar, zoals kennis en ervaring kunnen doorslaggevend zijn. NVM makleaars zijn de best opgeleide makelaars, aangezien er opleidingsverplichting bestaat. Door de vereiste intensieve opleiding, heeft een nvm makelaar ook altijd al de nodige ervaring voordat deze klanten mag gaan begeleiden bij aankoop of verkoop. Dit biedt dus extra zekerheid / waarborg dat je goed geadviseerd en geholpen wordt.

 

Enkele tips waar je op kan letten:

 • Welke vormen van marketing hanteert de makelaar naast Funda nog meer?
 • Maakt de makelaar gebruik van social media en op welke manier? En hoe actief is hij/zij hierin?
 • Maakt de makelaar gebruik van een verkoopstyliste? En zo ja, zijn hier extra kosten aan verbonden?
 • In hoeverre geeft de makelaar tijdens de eerste afspraak je tips en adviezen die de verkoop bevorderen? Denkt hij/zij oprecht met je mee?
 • Maakt de makelaar gebruik van het meest uitgebreide Funda presentatiepakket? (beter voor de vindbaarheid op Funda)
 • Zorgt de makelaar voor een aantrekkelijke woningvideo, 3D-foto’s en digitale plattegronden? En zo ja, rekent hij hiervoor extra kosten?
 • Wat is de kwaliteit van de woningfoto’s en de manier waarop de woningen zijn gepresenteerd?
 • Welke kosten rekent de makelaar voor zijn diensten? Vaak zijn dit eenmalige opstartkosten en een courtage bij verkoop. Let er hierbij goed op of deze kosten inclusief of exclusief btw zijn. Veel makelaars hebben er een handje van tarieven exclusief btw te rekenen terwijl dit feitelijk niet eens toegestaan is bij consumentendiensten.
 • Hoe goed is de makelaar telefonisch en per mail bereikbaar? Tip: kijk niet alleen naar de openingstijden maar test het zelf ook. Stuur de makelaar in jouw beslissingsfase eens een mailtje of bel hem en kijk hoe lang het duurt voordat hij/zij reageert.
 • Hoe worden de bezichtigingen van de woning aan jou teruggekoppeld? Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weten hoe een bezichtiging verlopen is en welk gevoel de makelaar er bij heeft…
 • Hoe wordt jouw woning gepresenteerd in een woningbrochure?
 • Rekent de makelaar intrekkingskosten wanneer jij besluit je woning om welke reden dan ook uit de verkoop te nemen bij de betreffende makelaar?
 • Hoeveel woningen heeft de makelaar in de verkoop en hoeveel makelaars zijn er werkzaam op het makelaarskantoor? Dit kan je een goed beeld geven van de hoeveelheid tijd, aandacht en energie de makelaar in jou en je woning kan steken.
 • Hoeveel woningen heeft de makelaar op dit moment in de verkoop staan en hoeveel heeft hij er afgelopen 12 maanden verkocht? 
 • Kijk bij het maken van je beslissing ook naar ervaringen van andere klanten. Deze geven vaak een goed beeld van de realiteit. Steeds meer makelaars tonen ook hun klantervaringen op Funda

Neem contact met ons opWaar kunnen we u mee van dienst zijn?

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
van

Goedenavond 👋

Benieuwd naar de waarde van jouw huis?

Je weet het in 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van jouw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wil je verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Jouw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check je mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?