FAQ

 ›  FAQ  ›  Aankoop & Verkoop  › VVE reservefonds, MJOP

VvE reservefonds, MJOP

Reservefonds VvE
Een Vereniging van Eigenaars (VvE) is wettelijk verplicht om een reservefonds te hebben. Uit het reservefonds kunnen grote uitgaven voor onderhoud worden gedaan, bijvoorbeeld aan het dak of aan leidingwerk. Het geld voor het reservefonds moet op een afzonderlijke bankrekening staan op naam van de VvE.

Minimaal spaarbedrag
Op 1 januari 2018 is de wet Verbetering functioneren Verenigingen van Eigenaars in werking getreden. Volgens deze wet is een minimale jaarlijkse reservering voor het reservefonds verplicht. Dit moet op basis van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) of op basis van 0,5 % van de herbouwwaarde van het gebouw. De VvE heeft 3 jaar de tijd om aan deze verplichting om te reserveren te voldoen.

Meerjarenonderhoudsplan
Wat is een meerjarenonderhoudsplan (MJOP)? In een MJOP voor een appartementencomplex staat welk onderhoud in welk jaar en tegen welke kosten verricht moet worden. Het doel hiervan is om het onderhoud en de kosten te spreiden over een aantal jaren. Een MJOP geeft dus goed weer hoe de staat van een gebouw is en welke onderhoudsmaatregelen in de loop van de jaren nodig zijn.

Neem contact met ons opWaar kunnen we u mee van dienst zijn?

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

+

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct de geschatte waarde.

Direct berekenen