Straatweg 164, Maarssen

Description

Exclusief wonen in Maarssen aan de Vecht

Prachtig gelegen unieke boerderij (17e eeuwse hofstede) met veel mogelijkheden, royale bijgebouwen en idyllisch weiland, direct grenzend aan de rivier de Vecht in Maarssen dorp!

De prachtige ligging met honderden meters oever aan de Vecht en het weidse landschap in combinatie met de diverse karakteristieke gebouwen, bieden de kans om een unieke woonwens in vervulling te laten gaan. Desgewenst in combinatie met werk of hobby aan huis, of wellicht zelfs meerdere woningen binnen de huidige bebouwing, met bestemmingswijziging. Het betreft een gemeentelijk monument, waarbij het ensemble van hoge cultuurhistorische waarde wordt beschouwd.

De rijke historie
Boerderij Het Slijk dateert uit de tweede helft van de zeventiende eeuw en is van het type ‘hallenhuisboerderij’, ook wel ‘langhuisboerderij’ genoemd. De voorzijde betreft het woongedeelte, met aangebouwde karakteristieke herenkamer. In het midden bevindt zich een grote hal en aan de achterzijde de ‘deel’ met ‘groepen’ aan weerszijden. Reeds in 1400 werd deze locatie al benoemd als Ridderhofstad.
Verder bevinden zich op het terrein een gemetselde schuur uit 1893, een herplaatste houten schuur (paardenstal), een boenstoep, twee voormalige kuil-grassilo’s en een mestplaat. De boerderij staat op de locatie waar rond 1400 een hofstede heeft gestaan. Enkele sloten op het terrein zijn restanten van de gracht die om de hofstede lag. Een van de sloten mondt uit in de Vecht en biedt mogelijkheid tot ligplaats van boten.
Het betreft een gemeentelijk monument. De boerderij heeft een hoge cultuurhistorische waarde vanwege de ouderdom, de kenmerkende vorm, de bewaard gebleven herenkamer en de beeldbepalende ligging in een bocht van de Vecht. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om de agrarische bestemming desgewenst in wonen te wijzigen. Hiervoor dient een vergunning bij de gemeente aangevraagd te worden.

De omgeving
De boerderij en landerijen liggen midden in de Vechtstreek, bekend om zijn prachtige vaar- en fietsroutes langs de Vecht met vele buitenplaatsen. Karakteristiek voor het buitenplaatsenlandschap langs de Vecht is het halfopen landschap met een afwisseling van besloten buitenplaatsen, open weilanden met boerderijen en historische kernen. Waaronder ook deze boerderij, met extra fraaie ligging in de bocht van de Vecht met veel grond met natuurlijke oevers aan de vecht, grenzend aan het dorp en aan het recent gesaneerde Slijk met rietkragen, aftakking van de Vecht en landje. Het centrum van Maarssen ligt op enkele minuten fietsafstand, Breukelen op 15 minuten, Utrecht is met 15 autominuten bereikbaar en Amsterdam met 30 minuten. Kortom ideaal centraal gelegen.

Gebouwen, indeling en voorzieningen
Boerderij:
Begane grond: Entree met ruime hal en toilet. Vanuit de hal toegang tot de royale woonkamer aan de voorzijde met opkamer en toegang tot de keuken en achtergelegen, badkamer en slaapkamer. Tevens aan achterzijde doorgang naar de voormalige deel, die nog in oorspronkelijke staat verkeert.
Eerste verdieping: overloop met ruime slaapkamer en via een tweede verhoogde overloop toegang tot de zolder.
Het huidige woonoppervlak is circa 170m2, samen met achterhuis en zolderverdieping uit te breiden tot circa 338m2.
Schuur:
Deze dateert van 1893 en bestaat uit twee gedeeltes en een zolder. Begane grondoppervlak circa 139m2, met zolder circa 210m2.
Tweede schuur (paardenstal):
Deze bestaat uit een gedeelte met paardenboxen en een gedeelte voor berging met zolder.
Begane grondoppervlak circa 140m2.
Vroeger heeft er nog een hooiberg gestaan en een zijaanbouw (stenen paardenstal) aan de boerderij.

Bijzonderheden:
Woonoppervlak volgens branchebrede meetinstructie is 170m2 en 168m2 inpandig, wat betreft woonhuis en achterhuis (deel en groepen), samen 338m2.
De woning en bijgebouwen verdienen het om zowel cascomatig als intern gemoderniseerd te worden.
Voor meer info kunt u bellen of mailen.
Bezichtigingen op afspraak na contact met de makelaar.
Oplevering in overleg op basis van gunning.

Location

[ { "address": "Straatweg 164", "zipCode": "3603 CT", "city": "Maarssen", "lat": 52.1512618, "lng": 5.0330977, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Details

Overdracht

Price
€ 1.950.000 k.k.
Status
Under bid
Acceptance
in consultation

Build

House type
Estate, Detached house
Build type
Existing
Build year
-1906
Maintenance inside
Moderate
Maintenance outside
Bad

Surface and volume

Living surface
338m²
Plot surface
5,8ha
Volume
1000m³

Layout

Rooms
4
Bedrooms
3
Number of floors
1

Exterior areas

Location
On the waterfront, Clear view, Near waterway, Rural location
Garden
Garden all round
Shed
Free standing, stone

Garage

Garage type
Parking spot, Free standing, wood, Free standing, stone

Floor plans

Interesse in deze woning?
Stel een vraag of maak een bezichtigingsafspraak.

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

+

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct de geschatte waarde.

Direct berekenen